Om Pause Buddy

"Jeg trives bedst ved at holde bedre pauser, - alene og sammen med andre"

Musik, nærvær og trivsel

Per Cussion Rasmussen

 

 Pause Buddy er en naturlig konsekvens af at Per har mærket behovet for at være i udvikling hele livet - for at trives.

Musikken har altid været Per´s livline til ro og forbundethed, og den kaster han ud til alle der søger at mærke ro og forbundethed med sig selv og andre - et behov i tiden, der er mere udtalt end nogensinde før.

Med denne voksende trend, er det naturligt at udvikle nye måde at finde nærvær, indre ro og forbundethed på - for at trives bedre.

Per valgte musikken som profession, da han var 18 år, selvom alle stillede spørgsmål ved om man kunne leve af det? 45 år senere har det vist sig, at det kan man godt, hvis man udvikler sig - og sin musik - med tidens behov.


"Jeg vil blive sundere af at gå på arbejde"
citat Per Cussion


GenZ viser vejen frem

GenZ har set at den gamle måde at gøre alting på skaber uhensigtsmæssige livsstilsproblemer. De kan mærke at de mangler nærvær, ro og forbundethed i deres liv, og de instisterer på at leve et liv i bedre balance og med større trivsel end det de kan se udspille sig i samfundet.

Det kan vi alle lære meget af, og ved at følge denne trend, hjælper vi os selv og mange andre til at trives bedre i fremtiden.

Fremtiden kalder på udvikling og forbundethed, ikke kun udad til, men særligt indad til. Uden forbundethed indad til, vil vi altid længes efter en uopnåelig frihed og søge en længselsfuld tilfredsstillelse uden for os selv. Når vi mestre balancen, både indadtil og udadtil, oplever vi lethed, glæde og begejstring, selvom vi altid er på vej i vores udvikling. 

Fra travle pauser til bedre pauser

Et godt sted at starte er i pauserne, hvor vi har vænnet os til at lade infostrømmen styre vores liv og i stedet for at restituere i pausen, bruger vi energi på udadrettede interesser. Det kan vi meget let ændre på ved at træne nye enkle metoder, så vi giver os selv de pauser vi faktisk har brug for - med os selv - for at vi kan være noget for andre.

Pause med social media, sms og tikkende emails er den gamle måde at holde pauser på. Den nye måde at holde bedre pauser på er, at være bevidst om sin vejrtrækning og holde alle de pauser der er brug for, og på den måde hele tiden holde sig forbundet indad til og ikke kun udad til. 

Selv små usynlige glimmerpauser med bevidst vejrtrækning kan gøre en stor forskel. Korte pauser til at skifte energi med, eller lange pauser til at restituere på er uundværlige, hvis vi ønsker at trives og udvikle os i balance i en travl virkelighed.

Pause Buddys musik

Musikken har været tilbagevendende i mange forskellige former og udtryk siden Per lærte klaveret at kende som 8 årig.

Trommer og slagtøj i alle former blev Pers profession, efter hans uddannelse på musikkonservatoriet, og en skelsættende studierejse til Cuba.

Musikundervisning, underholdningsmusik, teatermusik og musikalsk teambuilding har lært Per at bruge musikken på mange forskellige måder, efter de behov som skiftende trends har skabt.

Pause - Peace - Energy er den cyklus i Pause Buddys musik, der kan guide lytteren gennem en velfortjent nærværende pause for derefter, at vende tilbage til det aktive liv med fremgang, succes og udvikling.

Foto: Karen Relster


Kvantefysik og kærlig energi

Kvantefysikken har vist at alting er energi, og at vi mennesker forbindes og påvirkes af alt omkring os. Mange kender i dag nødvendigheden af at spise sundt, sove godt, være i bevægelse og at opholde sig i naturen for at den basale trivsel kan indfinde sig.
Det er altsammen opbyggelige positive energier.

Den mentale og spirituelle forbundethed med sig selv, med naturen og hele universet er i stor udvikling, og forudsætter mange forskellige indgange for at finde indpas hos flere. Når vi mærker dette behov i os selv, søger vi fællesskaber med samme interesse, da fællesskaber er den vigtigste forudsætning for menneskers trivsel og livskraft.

I fællesskabet kan vi opleve både negative og positive energier. Begge dele medvirker til, at vi kan udvikle os til at stå stærkt og kærligt i vores eget lys, så andre kan mærke nærværet, glæden, og begejstring. 

Når vi mestre nærværet og mærker glæden indefra, kan vi begejstres selv og være til stor inspiration for alle vi møder, og skabe kvantespring i vores eget eller andres liv.

Nice To Know

Per, og hans frue Jane Holmstrup, er både ægtepar og makkerpar. Sammen driver de Frirum I/S.

Jane, Per og deres to sønner.

Elsker Saunagus

I 2022 og 2023 har Jane og Per været værter ved 300 saunagus. Elsker Saunagus er mindfulde saunagus oplevelser med panoramaudsigt ved havet langs den fynske kyst. En luxus wellness oplevelse all inclusive. Elsker Saunagus har modtaget udviklingsstøtte fra HikeFyn / Visit Fyn, i form af netværk og coaching, til udviklingen af vandre turismen på Fyn.

Breathwork, Biohacking og Resilience

Per og Jane følger trenden og praktiserer åndedrætsmetoder og oplever hvor stor en forskel, selv små daglige bevidste vejrtrækninger gør for trivslen og evnen til at træffe bedre beslutninger.
Workshops og kurser hos de førende aktører har givet indsigt og redskaber til at udvikle bedre trivsel.

James Nestor - forfatter til Bestseller "Breath"
· Breathwork Workshop
Birger Hanzen - første Wim Hof instruktør i Danmark
· Breathwork & Biohacking Workshop og Fire & Ice saunagus samarbejde
Chris Mcdonald - Forfatter, foredragsholder og U-Turn TV vært
· Kursus i Menneskelig Kapacitet, Motivation og Resiliens

Toscana Retreat

I Toscana er Jane og Per hvert år værter for Hauzfraus syferie kursus, på vingaarden Colle Di Bordocheo ved Lucca. Jane underviser sine Hauzfrau kursister i kjolesyning, morgen Qi Gong og guider hver enkelt deltager gennem en hel uges kreativitet, craft og udflugter til Lucca. Per er chef i køkkenet og holder en tryg hånd i ryggen på hele selskabet, med sund kost og kærlig venlig opbakning til trivsel.

Universal Futurists

Per har siden 2023 været futurist og deltager i Universal Futurists uddannelser løbende. Fremtiden vil blive formet af generationerne efter GenX, for hvem frihed, komplexitet og planetær kamp er de store opgaver at løse. Pers fornemmeste opgave er, at være et godt og proaktivt forbillede for sine børn (GenZ), og give dem de bedste betingelser for, at de kan udvikle sig som sunde og hele mennesker, og bidrage til at vende fortidens tribal mentalitet til fremtidens planetære levemåde. Fremtiden kalder på flere og bedre pauser hele livet igennem, så vi kan leve sundt og godt med et meningsfuldt virke, indtil vi ikke er her mere.

Hamp Pioner

Hampplanten er Moder Jords mest livskraftige plante, og har stået i skammekrogen i 90 år. I 2018 fik hampen en plads i solen igen. Forståelsen og opdagelsen af det endocannabinoide system, der skaber balance i alle kroppens øvrige systemer, fik hampindustrien til at blomstre igen. Hampen bruges idag i mange moderne industrier, ligesom det sundhedsmæssige aspekt er blevet udbredt via forskning, konferencer og nye arbejdsfællesskaber. Per deltog som hamppioner i de første internationale konferencer i Europa i årene 2018-2021, og fik her en grundlæggende indsigt i plantens uendelige anvendelsesmuligheder. Ikke mindst de sundhedsmæssige fordele som hampplanten har, i relation til at give krop og sind de bedste betingelser for at være i balance.

Professionel Musiker

Per er uddannet Statsprøvet Musikpædagog og slagtøjsspiller ved Carl Nielsen Academy i Odense i 1995. I 1993 rejste Jane og Per på studierejse til Cuba hvor musikken, dansen og livsglæden fik en helt anden klang end den akademiske fra konservatoriet. De cubanske rytmer resonerede stærkt og gav den musikalske karriere en helt ny retning, som både rummer underholdningsmusik, koncerter, teatermusik, studieindspilninger, tourné, en Reumert Pris, og ikke mindst STOMP ALONG som var Per´s primære forretning med musikalsk teambuilding til 1500 erhvervsvirksomheder i 17 år. 

HabenGoods er Pers underholdningsshow, hvor Per har bygget alle instrumenter selv af genbrugs materialer.