Forbundet i Pausen

Musikalsk Foredrag om Pause, Ro, Energi og Trivsel

En Musikalsk Pause Oplevelse
Kontakt din Pause Buddy

 

Forbundet i Pausen

- et musikalsk foredrag

En musikalsk pause oplevelse med Pauser, Ro og Energi.

Din Pause Buddy, Per Cussion, fortæller om musikkens evne til at tale i et sprog vi alle forstår intuitivt. Faktiske taler musikken mere for sig selv, og Per vælger også sine ord med musikalsk omhu i rytmer og pauser der resonerer med musikken.

Per har sine musikinstrumenter og musikalske produktioner med, og gør foredraget til en musikalsk pause oplevelse - som modspil til en travl virkelighed, hvor friheden er blevet kapret af some og fomo.

Publikum bliver guidet gennem de tre pausefaser: Pause, Ro, Energi - inden de igen træder ud i hverdagslivet.

Med denne indsigt i pausen kan deltagerne træne nye pauserytmer, finde forbundethed, og give hverdagen mere lethed og overskud, både på arbejdet og hjemme.

Pause Buddy, Per Cussion hos Universal Futurists 2024 - fotos: Henrik Good Hovgaard

Musik og Trivsel

Psykologisk tryghed har altid været afgørende for mennesker for at overleve. Det gælder stadig, men truslerne er ikke længere mørkets vilde dyr, men moderne livsstils ændringer, der sker så hurtigt at vi aldrig når at finde fred og ro til tryghed, før vi skal videre. Pausemusik skaber en øjeblikkelig atmosfære af fred og ro, som kan bruges til at holde travlheden på pause, - som stilheden i orkanens øje.

Blide trommer og trivsel i fremtiden

Trommen var det første musikinstrument mennesket opfandt og har lige siden været noget at flokkes om. Ligesom lejrbålet har varmet og skabt lys i mørket, så har musik været en urkraft der kunne samle og skabe tryghed, glæde og samhørighed.

Per Cussion er uddannet slagtøjsspiller og har levet af og med trommer hele livet, altid for at glæde og styrke fællesskabet med fællesoplevelser.

Per`s nye Handpan tromme er fremtidens tromme og det seneste analoge musikinstrument der er opfundet. Tonerne er blide og klangfulde og fremkalder øjeblikkelig den ro og forbundethed vi søger, som modvægt til en travl hverdag med ustoppelige informationsstrømme, der dræner vores energi til vi falder om af udmattelse. 

Foto: Karen Relster

Gøre Musik

Vi er omgivet af musik mange gange i løbet af dagen. Lyde der guider os i bestemte retninger og playlister vi selv vælger i forhold til vores humør eller de gøremål vi har.

Det fleste lyde hører til vores aktive “Gøre-Liv”, som kvitteringslyde i mobiltelefonen, i bilens blinklys, kendingsmelodier til nyhederne, lydlogoer som DSB, advarsler, købestimulerende musak i supermarkedet og reklamefilm. Når vi skal hygge med en film, hører vi musik der understøtter den dramatiske fortælling. Når vi fester er det dansemusik, med rytmer der stimulerer lysten til at bevæge sig. Altsammen musik, der er en helt almindelig del af hverdagen.

Være Musik

Kun hvis vi vælger det, finder vi musik til vores behov for ro og restitution - vores “Være-Liv” - pause musik, der guider vores opmærksomhed indad i stedet for udad.

Interessen for at finde indre ro og forbundethed er stor, fordi flere og flere oplever glæden og den naturlige energi der venter efter en pause med dyb ro. Og selvom naturen er det ultimative sted at være forbundet med sig selv, er det de færreste der har adgang til naturen i løbet af hverdagen.

Musik kan være en naturlig måde at gøre travle pauser til bedre pauser på. Musik med rolige klange og rytmer resonerer med den rolige energi vi har brug for, når vi  har behov for at finde ind i pausen, for at fremkalde naturlig energi til at komme videre med.

Bare lyden af regnvejr bringer de fleste af os i en rolig tilstand på få sekunder, og på samme måde kan melodier og harmonier på få sekunder ændre vores tilstand, når vi har brug for det.

På den måde kan musik forbinde os indadtil, når vi har brug for at restituere og bare være i pausen et øjeblik, inden vi tager det næste skridt frem.

Mit navn er
Per Cussion Rasmussen

Jeg har arbejdet med musik og mennesker i mere end 30 år. Fra TV Shows, jakkesæt på bonede gulve til Hr. og Fru Danmark på gågaden, og jeg har gjort det til mit speciale at skabe nærvær i en travl virkelighed.

Informationsstrømmen ruller ned over skærmen lige ved hånden 24/7. Det er fantastisk, men risikoen for at nærværet aldrig er en del af hverdagen er stor - og en trussel mod trivslen.

Derfor har jeg praktiseret og udviklet musikalske oplevelser til at lave professionelle, guidede pauser, så vi kan gøre travle pauser til bedre pauser.

Per-s-h-square-500

Kontakt din Pause Buddy

  

Fra Travle Pauser til Bedre Pauser